Jdi na obsah Jdi na menu
 

Poslední slova slavných před smrtí

POSLEDNÍ SLOVA SLAVNÝCH A ZNÁMÝCH OSOBNOSTÍ PŘED SMRTÍ....smrtka.jpg
   Až na několik nepopiratelných případů, je nutno číst všechna poslední slova před smrtí  s předznamenáním  slova "PRÝ" to tak řekli.
Druhé důležité slovo je slovo" PŘESNÉ" znění těchto slov.
   Historie či spíše její vykládači hráli / a neustále hrají/ rádi na tichou poštu. V tiché poště se sdělení proměňuje nevědomě, a někdy i vědomě.
Je namístě se obávat, že v případě posledních slov slavných je častější to vědomé, plánované zasahování do obsahu i do formy.
   Jinak jsou pronášena v leže v posteli, kdy čas plyne zvolna. Stejně tak je většinou na ně čas před popravou. A jinak pokud ten čas schází / pád z výšky, výbuch, zastřelení../.A opět jinak, pokud je tělo fyzicky ovlivněno a slova a myšlení ovlivní např fyzická bolest / popálení../.
Čteme-li některá poslední slova před smrtí, připadá nám, že je musel mít umírající připavená dávno dopředu.
Podobně  jako si faraoni stavěli pyramidy, příbytky pro svoje balzámované těla, nebo jako boháči svoje hrobky. Smrt se neodbývala.
Poslední slova slavných před smrtí jsou často součástí sbírek aforismů nebo citátů o smrti.
Přesto se od nich odlišují  "nadáním" nést příběh. Donutí nás se přenést do té doby a vcítit do člověka, osobnosti, jenž vyslovil svoje poslední slova, než opustil tento svět.

A proto se přenesme do minulosti, kde na nás čekají osobnosti a jejich poslední slova před smrtí....

 

Příspěvky

POSLEDNÍ SLOVA PŘED SMRTÍ S HUMOREM

12. 3. 2012

 

Poslední slova slavných před smrtí.

30. 11. 2011

Klikněte, prosím na celý příspěvek a postupně se svým posledním sdělením k Vám promluví:
Buddha, Caesar, Nero, Septimius, Severus, Johanka z Arcu, Rabelais, Voltaire, Goethe, Beethoven, Napoleon, Heine, Palacký, van Gogh, František Ferdinand dÉste, Houdini, Trockij, Jan Pavel II a další ...