Jdi na obsah Jdi na menu
 

Murphyho zákona a domácí zvířata:

13. 11. 2011

ŠTĚNĚCÍ  ZÁKONY:

Hundfleischův zákon o přetvářce:
Vyberete-li si z desíti štěňat to, které polehává v koutě košíku a tváří se přinejmenším tak moudře jako Lao´c, přestane být klidné a vyrovnané přesně ve chvíli, kdy s ním překročíte práh vašeho bytu.
Doporučí-li vám chovatel štěně s tím, že je to takový hodný ňouma, který by mouše neublížil, můžete vzít jed na to, že budete do konce psího života platit sousedům zakousnuté slepice.

Zákon přirozeného výběru:
Pokud zbývá k odběru jediné štěně, věděli předchozí zájemci dobře, proč si právě tohle štěně nevybrali.

Briskův zákon o skotačení:
Štěně, které si vás na první pohled získá svou hravostí a čilostí, bude po zbytek své existence ve vašem domě pouze tupě ležet na gauči a zoufalé házení gumovou kostí bude komentovat maximálně lehce ironickým pohledem.

Zákon o proměnlivosti ras:
Pořizujete-li si štěně neurčitého původu a předešlý majitel se dušuje, že to bude malý pejsek, jen o málo větší než jezevčík, vyroste z něj monstrum o hodně větší než německá doga.

Zákon o proměnlivosti povah:
Řekne-li majitel o štěněti, že z něj vyroste velký, statný a odvážný pes, rozený hlídač, růst štěněte se zastaví po třech měsících a děsit jej bude i stín, vrhaný palmou v rohu místnosti.

Breedův zákon o štěněčím charakteru:
Veberete-li si štěně podle vlastností, přisuzovaných určitému plemeni v atlasu psů či jiné kynologické knize, vaše štěně bude mít vlastnosti přesně opačné.
♦Ze třech psích vlastností, které vás nejvíce přivádějí k šílenství, bude mít vaše štěně čtyři a více.